23 Eylül 2007 Pazar

Ekip Arkadaşı Aramak

Kısa zaman öncesinde bu sitede yayınladığım bir ilan vardı hatırlarsanız. Ekibim için bir grafiker arıyordum. İşte bu yazıda sizinle o ilan ve sonrasında aldığım tepkilerden edindiğim tecrübelerimi paylaşacağım.

  • Olabildiğince açık olun.
  • İlan metinini mümkün olduğunca kısa tutun.
  • Kendinizi tanıtın, mümkünse daha önceki çalışmalarınızı da gösterin.
  • Ne aradığınızı açıkça belirtin.
  • Aradığınız kişiden istediğinizi ve kendisine sunacaklarınızı da aynı açıklıkla belirtin.
  • Mümkün olduğunca çok yerde ilanınızı yayınlayın ama bu yerlerin konunuzla alakalı olmasına dikkat edin.
  • Ve ilk başvuran kişi ile hemen anlaşmaya varmayın, görüşmelerinizi uzun bir sürece yayarsanız elinizdeki adaylardan en uygununu bulmanız daha kolaylaşır.
Benim ilanları yayınladığım yerler bu site yani oyunyapsak.net, oyunyapimi.org, oyungelistirici.net, oyungelistir.org ve eksiduyuru.com oldu. Bunun dışında tr3d.com'da da yayınlamak istedim ama ilanım yeterince açık bulunmadığı için geri çevrildi bende bir daha uğraşmadım.

İlk aldığımız başvuru ilan verildikten hemen sonra oyungelistir.org'tan geldi ama daha başka başvuru gelmedi bu siteden. Daha sonra aldığımız başvuruların çoğu şaşırtıcı bir şekilde ekşi duyuru'dan geldi ama kısa süre sonrada kesildi. Bu sırada ilanımız oyunyapimi.org'ta hala yayınlanmadığı için oradan bir başvuru gelmemesi normaldi ama oyungelistirici.net'ten bir başvuru gelmemesi benim için üzücü oldu. Daha sonra ilanımızı geçte olsa -ki oyunyapimi.org bildiğiniz gibi çok geç yenileniyor- oyunyapimi.org'ta yayınlandıktan sonra bu siteden de birkaç başvuru aldık.

Sonuçta aradığımız elemanı hala bulamadık ama hem bu konuda biraz tecrübe edindik hem beklemediğimiz ilginç insanlarla tanıştık hem de başımıza arkadaş sohbetlerinde anlatabileceğimiz bazı (traji)komik olaylar geldi. Bu yolu yine de tavsiye ederim sonuçta birşey kaybetmezsiniz ama bir ekip arkadaşı bulmak konusundaki en iyi yolu sorarsanız oyun yapımı topluluklarında size tavsiye edilecek kişilerle görüşmeniz daha kesin sonuçlar doğurur. Ne yazık ki son dönemlerde türk oyun yapımı toplulukları içindeki iletişim çok azaldığı için bu yöntemde pek faydalı olmayabiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Arayışlara belki faydası olabilir diyerekten bir fikir aktarımında bulunmak istedim.

Aranılan kişinin referansları illaki işinin kalitesi ve tarzı konusunda bilgilendiricidir. Ancak yaptıklarından çok yapacakları bizi ilgilendiriyor olmalı.

Kendini, ihtiyaçlarını yansıtan bir kaç öğe, genel bilgiler kişiye verilip bunlar ile bir tasarım ortaya çıkarılması istenebilinir.

Çıkan sonuçtan kendine en yakın bulduğun ekibinde yer almaya en uygun olandır.

Denilebilinir mikine?!
Faraziden fazlalıklar işte ;)