20 Temmuz 2007 Cuma

İstediğinize Odaklanın

Pek çok insan tanıyorum, özellikle bir takımla çalışırken sürekli istemediklerine odaklanıyor, istemedikleri şeyleri anlatmaya çalışıyorlar. Bu oldukça zaman, enerji ve motivasyon alıcı bir yanlış. Takım arkadaşlarınıza sürekli beğenmediklerinizden, olmasını istemediklerinizden, değiştirilmesi gerekenlerden bahsederseniz, kafalarını karıştırır, cesaretlerini ve projeye olan güvenlerini kırarsınız.

Aynı zamanda bu kendi motivasyonunuzu ve planlama becerinizi de kısıtlar hatta proje için ölümcül bile olabilir. Şöyle ki sürekli istemediğinizden bahsederseniz bir süre sonra "Herşey yanlış gidiyor, hiçbirşey istediğim gibi değil." fikrine kapılırsınız.

Örneğin 3B model sanatçınız modelde yanlış birşey mi yapmış, "Bu model böyle olmamalı, kollar orantısız, bacaklar şöyle olacak" vs. yerine "Model güzel olmuş tam anlattığım gibi ama kolları biraz daha orantılarsak biraz da bacaklarla oynarsak mükemmel olur, oyuna daha iyi gider" şeklinde konuşmalısınız. Böylece olmasını istediğinize yani asıl noktaya gelir daha açık şekilde takım arkadaşlarınızın anlamasını sağlarsınız hemde motivasyonlarını düşürmemiş olursunuz.

Hiç yorum yok: